Kuitenbijter

Het wordt vast niet gemakkelijk morgen. Ik verwacht ruim 8 uur voor de dagfond en 4 uur voor de vitesse met hoogstwaarschijnlijk weer een noordoostenwind.

Mijn jonge duiven werden vanmorgen om 09.00u met een harde noordoostenwind gelost en waren voor mij thuis. Met de windrichting houd ik geen rekening, later in hun carrière moeten ze ook overal doorheen.

Dat men er watjes van wil maken middels groepslossingen van korte afstand wil nog niet zeggen dat ik dat ook doe. Dit is nu eenmaal mijn manier van voorbereiden. Hardheid kan je erin brengen, wijsheid niet.

Er waren amper 5.200 duiven ingemand voor de eerste dagfond vlucht. Men wilde graag La Souterraine (635 km) en Ruffec (700 km) op het programma. Ik ben benieuwd of we 1.000 duiven bij elkaar krijgen voor Ruffec als de wind uit het noordoosten blijft waaien. Ik verwacht dat er tegen die tijd al veel jaarlingen opgesoupeerd zijn. Het is eigenlijk tegendraads: als jong amper eenmaal 400 km, als jaarling vluchten van ver boven de 600 km.

In België zal men de nationale winnaar van Bourges aan de westkant moeten zoeken, dat lijkt me voorspelbaar (dik 100 km korter en heel wat oost erbij). Zo zullen wij onze meters niet met Zeeland kunnen vergelijken.