Controle

Gisteren was ik op controle bij De Weerd, waar het erg druk was. Ik moest een uur wachten, ondanks de afspraak van 10.00u. In de mest en de kelen was niets te zien. Een beetje rul, maar dat heeft meer met de temperatuur te maken.

Veel liefhebbers hebben duiven met luchtwegproblemen. Deze duiven worden vaak in een warm hok gehouden en trainen buiten waar het stukken kouder is. Bij mij staat alles open, dus temperatuurverschil speelt hier geen rol.

Duiven met dikke koppen behandel je het beste met een middel met doxycycline. Het beste kan je ervan afblijven natuurlijk, maar soms kun je niet anders. Vaak zijn zulke kuurtjes enkele weken succesvol, om vervolgens weer in een neerwaartse spiraal te belanden.

Zaterdag lijkt het weer wind op kop te worden, ik geef ze alle 60 weer mee. Ik houd zelden of nooit dagfond duiven thuis. Van duiven thuishouden ga ik niet beter spelen. Misschien dat ze tussen de laatste dagfond vluchten een keer thuis blijven, maar dan moet het seizoen wel erg zwaar zijn geweest.

Ik geef graag veel vetten (NPO-mix) en eiwitten (Prestavit en Octavit) aan mijn duiven. Ik vind dat ze die nodig hebben, aangezien ze elke week de mand in gaan en moeten presteren. Vitamines zijn onder deze zware omstandigheden ook onmisbaar, vandaar dat die in de Prestavit en Octavit zitten.

Tot 500 km is een ander paar mouwen als boven de 500 km. Ik heb genoeg duiven boven de 500 km verspeeld, die daaronder super kwamen. Niet alle duiven zijn hiervoor geschikt, vandaar dat duiven op de vitesse/midfond ook met minder vetten, eiwitten en vitamines toekunnen dan boven de 500 km. Toch zeker als ze wekelijks gespeeld worden op vluchten die amper 1200mpm raken.