Avatar

Avatar is momenteel één van mijn beste kweekdoffers wat NPO-vluchten betreft. Tot nu toe wonnen zes rechtstreekse kinderen top 10 NPO. Zijn broer Grey Millennium en zus Olympic Millennium gaven ook meerdere top 10 NPO-winnaars.

Dit jaar zijn Mathieu en Turbo Millennium naar de kweek gegaan. Dit zijn twee stervliegers uit het Millennium koppel met meerdere 1e prijzen en beide ook top 10 NPO.

Er zitten ook nog zeven zonen op de kweekhokken bij mij en Jan die niet hebben gevlogen. Daarnaast nog enkele op de vlieghokken.

Vier zoons van het Millennium koppel brachten reeds een NPO-winnaar voort. De oudste doffers zijn van 2017 en de jongste van 2022, hier kan ik gelukkig nog jaren mee door.

Gekruist met de kinderen van Super Rossi geven ze geweldenaars die op alle afstanden uit de voeten kunnen. Het Golden Pair is daar een mooi voorbeeld van.

De duivin van het Millennium koppel is helaas overleden, maar haar nageslacht is wel nog aanwezig. Die kweken ook in meerdere generaties voort.

Net als van Super Rossi gaat er van het Millennium koppel niets meer weg. Ik krijg vaak berichten uit andere landen dat de nazaten van Super Rossi zo gemakkelijk de 1e prijs winnen.

Ik weet als geen ander dat er maar weinig goede duiven zijn. Je bent ze sneller kwijt dan rijk. Hier is en blijft het een hobby van het hele gezin, vandaar dat duiven die super vliegen en kweken niet weggaan. Dit is de enige sleutel tot succes.

Ik ken meerdere mensen die voor het geld kozen, hun topkolonie verkochten en 10 jaar later nog steeds geen fatsoenlijke prijs kunnen winnen.