Op naar de warmte

Een druk weekje voor de boeg. De duiven laat ik iets vroeger los nu in verband met de warmte, ook gaan er elektrolyten in de drinkpot zodat ze niet overmatig gaan drinken. Ik hoop dat alles meevalt en we gewoon kunnen vliegen komend weekend.

De ZLU-duiven vliegen altijd in de warmte, terwijl er op bijvoorbeeld Agen jaarlingen zitten die jonger zijn dan onze jonge duiven. Ik ken er genoeg die in het najaar gaan kweken en een ring omsteken van 2022 en volgend jaar die duiven op Agen spelen.

Duiven in gezonde doen kunnen wel tegen een stootje. Tegen natuurgeweld (zoals roofvogels en draden) zijn sommige echter niet opgewassen.

Er vallen hier elk vluchtweekend vreemde jongen tussen de eigen duiven en die lopen gewoon vlot mee naar binnen. Ik zet die in een mandje, laat ze drinken en de volgende ochtend laat ik ze vroeg weer los. De meeste vertrekken als een speer.

Fanatieke jongeling Frank Everts haalt hier elk jaar enkele jongen waarmee ik gevlogen heb. Ik kan nu eenmaal niet alles plaatsen, vandaar. Vorig jaar kweekte hij daar al top 10 NPO-winnaars uit.

Afgelopen weekend had hij de snelste in Limburg tegen 7.620 jonge duiven. De vader komt uit een zoon van het Millennium koppel x Super Daisy die hier de 1e NPO Argenton won en een dochter is van Super Rossi.