Avatar-NL17-1371054

Bierges

De eerste trainingsvlucht (niet iedereen had een klok gezet) zit erop. In de vereniging begon ik met de 3e (Avatars Girl, 8e nationaal Asduif PIPA Rankings) en 4e plek (Millennium Ava, o.a. 1e Châteaudun) tegen 752 duiven.

Twee zusjes voorop, beide uit Avatar x dochter Super Rossi. Ze verspeelden geen tijd, de doffers daarentegen bleven wel vliegen, maar dat was bij iedereen het geval. De eerste duivin kwam als een raket binnen en had ik niet eens gezien. Eigenlijk verwachtten de aanwezige letters en ik ze pas rond 10.45 uur, maar ze waren er bijna een kwartier eerder.

De vlucht had een flink oostelijke ligging waardoor ze eerder wind mee hadden dan tegen met deze oostenwind. We kwamen er op deze korte afstand van amper 90 km dan ook totaal niet aan te pas tegen de westelijk gelegen hokken.

Wat opviel was dat de hokken waar je het elk jaar tegen opneemt ook nu weer goed op tijd waren. Uiteindelijk 67 duiven mee waarvan 40 prijzen per viertal en 23 per tiental. Ook hier nog genoeg werk aan de winkel, dus.