rocket-ad-sept-2011

Topduiven

Ik ben in mijn zoektocht naar goede duiven op verschillende hokken in binnen- en buitenland geweest. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik verstand van of kijk op duiven heb.

In al die jaren heb ik naar mijn idee maar twee echte superduiven in handen gehad en dat waren de oude Rocket van ‘96 van wijlen M. van Gastel en onlangs Olympic Jozef van de familie Eijerkamp.

De zoon van Rocket (Dragon Rocket) heeft bij mij al veel topnazaten gebracht. De oude Rocket verhuisde destijds naar Amerika waar hij ook voor zijn nieuwe eigenaar Mike Ganus op de verschillende eenhoksraces superduiven voortbracht.

Olympic Jozef is van 2019 en wordt in mijn ogen ook een topkweker. Het zijn die duiven die je naar de allerhoogste podia kunnen brengen.

Goede duiven vind je op elk hok wel, bij de een wat meer dan bij de ander. Superduiven daarentegen zitten niet dik. Elke topspeler in Nederland bezit er één of enkele en die zijn meestal voor geen goud te koop. Ook zij weten dat zulke duiven hun naar de allerhoogste podia kunnen brengen.

Nog enkele correcties wat betreft WHZB. Ik was in 2018 de 10e Beste Liefhebber, in 2019 de 5e, in 2020 de 3e en in 2021 wederom de 3e Beste Liefhebber.