Nalijn

De nalijn vind ik al jaren oninteressant. Ik ben in die weken ook te druk met de jonge duiven bezig om daar serieus werk van te maken.

Andere jaren liet ik de beste vliegduiven een jong grootbrengen na het seizoen, maar ook daar zag ik tegenop wegens het schoonmaakwerk in de bakken. Daarom heb ik er dit jaar voor gekozen om de duiven op totaal weduwschap te laten zitten. Althans, de tien beste koppels, de rest was al verwijderd.

Ik heb die duiven losgelaten wanneer het uitkwam, vaak zelfs midden op de dag. De trainingen van de jonge duiven gingen immers voor. Ondanks dat ik er geen aandacht aan heb geschonken, werd ik ook op de nalijn kampioen in het samenspel met die tien koppels oude duiven.

Dit bevestigt voor mij maar weer eens dat goede duiven niet veel aandacht nodig hebben om te presteren. In hun drinkpot zat om de dag wat Naturaline en daar hebben ze de gehele nalijn op afgehaspeld. Alle dagen de hokken open en ze trainden alleen wanneer dat uitkwam.

De rui ging gewoon door, net zoals ze op nest zouden hebben gezeten. Het einde van het seizoen kwam voor de oude duiven precies op tijd. Eén week langer en ze waren te ver in de rui geweest.