Wat een onderbouwing

Ik las in Op (de) Hoogte dat het weer in april grillig kan zijn. Hebben we in de afgelopen 10 jaar juist niet prachtige aprilmaanden gekend, op enkele jaren na? Geldt dit trouwens niet voor iedere maand, juli en augustus kunnen toch ook grillig zijn?

De duivensport gaat kapot aan eigenbelangen. Neem de zes dagfondvluchten. Ze hebben dat hier meermaals geprobeerd met geringe of geen deelname, maar toch blijft men ermee bezig. Hoezo belangen?

Dan een jonge duivenprogramma zonder enige uitwijkmogelijkheid. Is het in augustus slecht of warm, dan wordt er dus überhaupt niet gevlogen of komen we niet verder dan 200 km. Nee, wie met zo’n voorstel komt, kan je niet serieus nemen. Sterker nog, die is totaal ongeschikt.

Nu moet men door tot de derde week van september, wat weer niet kan volgens ons afdelingsbestuur. Volgens hen wordt er dan gejaagd in Frankrijk. Zo moet iedereen langer verduisteren en later beginnen met kweken en op die manier stel je de problemen met jonge duivenziektes en opleren alleen maar uit.

Nee, echt slim is het niet wat er nu is voorgesteld. Iets dat ruim 40 jaar goed en vertrouwd is, wil men opeens veranderen. Waarom het wiel opnieuw willen uitvinden? Dit alles voor enkele personen die hun duiven alsnog op de nalijn gaan inzetten.

Mijn vertrouwen in het gezond verstand van bestuurders is volledig weg. Ik pleit er ook voor dat elke afdeling zijn eigen vliegprogramma gaat maken en dat het nationale gedoe aan de kant wordt gezet. Op die manier kan elke afdeling doen wat ze willen, zoals voorheen.

Het is toch van de zotte dat wij vandaag in Niergnies moesten wachten met lossen, omdat afdelingen 7 en 8 – die nota bene 150 km verder spelen – voor moesten vanaf dezelfde losplaats?

En waarom blijft Brabant 2000 rond de kerk vliegen, als de rest van Nederland wel verder gaat? Omdat er vorige week in Rayon 3 zogezegd jongen zijn verspeeld, wat niet klopt gezien de aantallen duiven toen vs. nu. En maar weer door de knietjes voor die paar schreeuwers. Hoe luidt dat spreekwoord ook alweer, holle vaten klinken het hardst?