Code rood

Ondanks het door Brabant 2000 voorspelde noodweer heb ik het risico genomen om naar Eijerkamp te rijden in Brummen. Ik voorspelde al dat men prima had kunnen lossen vandaag en inmiddels is het weer in Hoeven (14.30u) nog steeds goed. Als we twee weken vooruitkijken, kan men beter alvast alles afgelasten. Er wordt namelijk een druppel regen voorspeld.

Gisteravond stond er onaangekondigd een Poolse delegatie aan de poort, maar helaas kwam het ongelegen om ze te ontvangen. Zij waren afgereisd om de lossing van 36.000 duiven hier enkele kilometers vandaan te aanschouwen. Die duiven gingen om 6.30u los, in Polen kent men nu eenmaal geen IWB als stoorzender. Laat staan dat ze die zouden betalen voor het leveren van foutief advies.

Duivenliefhebbers van 80+ jaar snappen het niet meer. Vroeger was alles anders, volgens hun. Nu wordt de duivensport geleid door mensen die er geen bal van snappen en niets met duivensport op lijken te hebben.

Eigenbelang is nu eenmaal menseigen, maar beslissingen omtrent het al dan niet door laten gaan van vluchten, zouden toch echt door meerdere mensen genomen moeten worden in plaats van één groepje gelijkgestemden.