Wisselvallig

Dit weekend zat behoorlijk vol. Vrijdagochtend werden de jonge duiven weggebracht naar 60 km en in de avond was het wachten op de twaalf jaarlingen van Agen. Op zaterdag Issoudun, dus ja, dan kan je jezelf aardig bezighouden.

De trainingsvlucht van de jonge duiven ging goed, ondanks dat de lucht potdicht zat. Agen verliep stroef, maar ik had er in de avond wel twee door en acht van de twaalf geklokt. Zij waren aan hun laatste opdracht bezig.

Issoudun was raar met een enorme overmacht in Rayon 1, terwijl er met een zuidoostenwind in Zeeland amper een duif zat. De duiven schenen slecht te zijn weggekomen. Op basis van de aankomsten zou je zeggen dat dit kan. Vrij laat na de eerste kwamen er nog uit de lijn.

Al bij al zat ik nog 1e en 3e in het samenspel, maar de aantallen duiven die nog weg waren laten zien wat voor seizoen het was. Over het hele seizoen genomen liep de vitesse goed bij mij en de mid- en dagfond slecht. Dit wijt ik toch wel aan de meerdere malen drie nachten mand en het wisselvallige weer.

Meerdere tophokken spelen dit jaar wisselvallig. Een kwestie van snel vergeten en op naar volgend jaar. Volgende week dus de laatste midfondvlucht, de week erop de laatste dagfondvlucht en dan is het oude duivenseizoen weer voorbij.

Jonge duiven

Mijn jonge duiven ogen goed en krijgen dagelijks Origanum Red, Champions Mineralenmix en tweemaal per week Prestavit. Hier moeten zij zich mee redden. Ze hebben een luis- en trichotablet gehad en ik ben nog met de brander over de Vloerdekkorrel gegaan. Alles is dus helemaal proper.

Volgende week is een veredelde trainingsvlucht van amper 90 km. De week erop zal de gashendel open moeten. Het jonge duivenseizoen duurt amper acht weken. Eén van de grootste fouten is om hier 11 september mee te stoppen, want dan begint vaak pas het mooiste weer.