Zondag

Het werd een waaivlucht, zoals verwacht. Daar doe je niets aan. Op beide vluchten begon ik met de 2e prijs. In het Rayon met de 2e op de midfond tegen 3.638 duiven en op de dagfond met de 3e tegen 4.140 duiven in Rayon West. Teletekst werd net niet behaald met de 11e NPO.

Aankomsten bij Jan

Bij Jan die in Friesland wat meer op de achtergrond ligt, werd het wel teletekst met de 8e en 9e NPO tegen 7.055 duiven. De eerste duif van Jan is een goede, die won vorig jaar de 1e in de afdeling tegen 10.362 duiven. Deze duif komt uit een zoon van Olympic Samanta van Verbree x dochter Superior (broer Rocketeer), die stond tegen Miss Goldrocket (Rocketeer x Miss Goldnugget).

Jan’s tweede duif komt uit Fast Gold met zelf de 7e en 14e NPO. Fast Gold komt uit Mister Gold met een 3e NPO en die komt weer uit topkweker Young Witbuik. Hij stond gekoppeld tegen een dochter van Dragon King (Blue Rocket x Miss Goldnugget).

Aankomsten bij mij

Mijn eerst arriverende duif van Issoudun was Little Fighter uit Fast Rocket x dochter Argenton Gebr. Scheele. Mijn tweede – en dat is een beste duivin – won nu de 41e NPO en komt uit Avatar x zus Super Daisy (dochter Super Rossi).

Van Pont-Sainte-Maxence was mijn eerste Lion’s Sensation, zij won vorig jaar de 4e NPO Châteaudun en de 25e provinciaal Asduif. Ze komt uit een zoon van de 13 van Herman Bevers x dochter Super Rossi.

Je gelooft het niet, maar mijn tweede was de gebroken poot die op de dag voor inmanden weer eens tegen de draden vloog. Hij kwam laat in de middag thuis, ik heb hem gehecht en voor straf de mand in gestopt voor Pont-Sainte-Maxence. Nu dus drie vluchten gespeeld dit jaar en hij wint de 7e, 6e en 6e tegen gemiddeld 2.000 duiven.

De dag sloot goed af, want Urana uit zoon Uranus de Bruijn x dochter Super Daisy zat na 3 weken ineens terug in het hok met een paar stevige kleiklonten aan beide poten. Verder mankeert ze niets. Urana is een hele beste en werd vorig jaar 9e provinciaal Asduif. Dit jaar won ze de 1e tegen 19.000 duiven. Het zit dus ook wel eens mee.

Successen

Verder veel liefhebbers op teletekst – zelfs NPO-winnaars – die onze voermengelingen en bijproducten gebruiken, dat is altijd mooi om te zien dat anderen hier ook mee slagen.