Super-Rossi-NL11-3024491

Het weer

Vroeger toen ik nog aardbeien had, was ik alle dagen met het weer bezig om mijn werkzaamheden daarop in te plannen. Nu met de duiven is dat niet anders.

Deze week ziet er herfstachtig uit met een kleine mogelijkheid tot lossen op zondag, voor zover ik kan zien. Wij vliegen Pontoise en dat is voor mij 328 km. Het vervelende hieraan is dat Brabant 2000 op donderdag inmandt, maar met dit weersvooruitzicht lijkt het op een zondaglossing uit te lopen. Je zou denken: waarom in het kader van dierenwelzijn dan niet op vrijdag inmanden?

Ik hoop niet dat ik de enige ben die vooruitkijkt en over zulke dingen nadenkt, maar we zullen het moeten doen met wat er komen gaat. Daarbij is niets zo veranderlijk als het weer en schijnt de zon misschien wel volop op zaterdag.

In het kader van vooruitkijken- en denken koppel ik volgende week de acht beste zonen x de acht beste dochters uit Super Rossi die hier en bij Jan zaten. Super Rossi is zelf gestopt met bevruchten, hoewel hij nog bijzonder vitaal oogt. Het zijn wel allen halfbroers tegen halfzussen, dus geen 100% inteelt.

Ik kweek daar twee rondes van, die mogen uitgroeien en de mooiste exemplaren worden gebruikt voor de kweek. Ik kweek zo al meer dan 20 jaar, vandaar dat de Rocket en Witbuik lijnen nu meer dan 22 jaar later nog steeds zo dominant aanwezig zijn en presteren.