Goede

Ik schrijf vaak over ‘goede duiven’, maar wat zijn nu echt goede duiven wordt mij geregeld gevraagd. Bij veel liefhebbers is dat een duif waar zij alle weken op kunnen rekenen, of hij nu vroeg vliegt of niet. Hier is niets mis mee, want iedereen moet op eigen hok de lat op een haalbare hoogte leggen wat tijd en financiële mogelijkheden betreft.

Jezelf blind staren op een ander is nooit een goed idee, want dan ga je jezelf ergeren aan iets wat niet nodig is. Het gaat er in onze hobby immers om dat je op je eigen manier van je duiven geniet.

Maar om op het begin terug te komen; Dragon Girl vind ik een echt goede duif. Zij presteerde super op de vluchten met vier 1e prijzen in het Rayon op alle afstanden. Ze won ook 4x top 10 NPO en is moeder van enkele 1e prijswinnaars. Daarbij werd een kleinzoon afgelopen jaar 2e provinciaal, 17e nationaal Asduif en won hij een 1e in groot verband.

Dragon Girl komt uit Fast Rocket (won de 2e, 11e en 11e NPO) en haar moeder is Dragon Star (won de 9e NPO). Haar opa is nestligger van Super Rossi (zelf ook enkele keren top 10 NPO) en de oma is Space Girl (ook top 10 NPO). Daarbij zijn opa en oma halfbroer- en zus, dus beide uit Miss Goldnugget. Zij won in haar vliegcarrière de 5e provinciaal Asduif en 6e nationaal Orléans.

Nogmaals, genen liegen niet en komen altijd bovendrijven. Andersom betekent dit dat wat er niet in zit, er ook nooit uit zal komen. Vandaar het liefst in elke generatie topduiven.