Nog twee vluchten

Zoals het er nu uitziet kan Rayon 1 zaterdag de dienst uitmaken, de wind staat dan oost of noordoost. En als de kans er is, moet je hem nu eenmaal grijpen. Hier gaan de jonge duiven mee. De oude duiven krijgen rust en kunnen hun jongen in relaxmodus grootbrengen.

Het kweekhok wordt weer aangevuld met meerdere topvliegers uit mijn vlieghok en dat van Jan. Vroeger zette ik elke teletekstvlieger op het kweekhok en niet zonder succes, mijn betere duiven kwamen daar altijd uit voort. Nu blijven de teletekstvliegers gewoon op het vlieghok, anders kan ik een kweekhok bijzetten.

De NPO-winnaars gaan wel direct naar het kweekhok en duiven met meerdere teletekstplaatsen ook. Toch blijft er nog één duivin van 2018 op het vlieghok ondanks dat zij 2x teletekst won. Ik denk dat zij nog meer op haar conto heeft, dus mag ze nog een jaar vliegen om haar palmares op te sieren.

Overigens praat ik dan alleen over teletekstwinnaars op de daarvoor aangewezen NPO-concoursen en niet over de top 10 plaatsen in de afdeling zoals sommige doen.