Nogmaals de wind

Ronny van Tilburg maakte vorig weekend een werelduitslag door in samenspel Hart van Brabant tegen circa 2.700 duiven de 1e, 2e, 3e, 4e, 7e, 8e, 9e, 10e, 11e, 12e, 13e enz. te winnen. Ik vind dat ik zelf niet goed heb gespeeld, maar had er negen thuis voor Ronny zijn eerste pakte. Neem van mij aan dat er in Hart van Brabant goede duiven zitten, maar tegen de wind valt niet te spelen. Vergelijken met andere hokken in andere samenspelen is erg moeilijk op korte vluchten. Een gezamenlijke uitslag in Brabant 2000 kan dus misleidend zijn.

Vorderingen vliegprogramma

Aankomend weekend stond eerst Nanteuil op het programma, toen Pont-Sainte-Maxence en nu Pontiose. Het kan wel eens veranderen. Dit is wel beter, ik vond de afstanden anders wat te kort in de voorbereiding naar de eerste dagfond vlucht.

Het is jammer dat de laatste jonge duivenvlucht Melun (355 km) is en niet Orléans (450 km). Eind september kan perfect worden gelost in Orléans, dan zijn er immers niet zoveel duiven meer. Wie Orléans te ver vindt, zou in de nalijn op Morlincourt mee kunnen doen.

Orléans zou eigenlijk altijd op het programma moeten staan. Voor Oost-Brabant, Brabant 2000 en Zeeland is dit al jaren een aansprekende klassieker zoals Bourges is voor de Belgen. We zouden hem zelfs als een concours kunnen vervliegen.

Bij de jonge duiven is 18 juli de eerste prijsvlucht en zitten we 8 augustus al op 143 km. Je zou maar in Rayon 1 spelen, die zijn 8 augustus nog niet verder geweest dan 115 km. En dan te bedenken dat er ook leden van Rayon 1 in de vliegcommissie zitten. Hoe krijg je zo’n flutprogramma verzonnen…

Duivensport aantrekkelijk maken hoeft geen kunst te zijn, maar daarvoor moeten wel meer duivenliefhebbers aan de bestuurstafel komen te zitten en minder belangeloze mensen.