België

België is net als Nederland flink getroffen door corona, alleen is de berichtgeving omtrent de duivensport daar wel beter. Hier blijft het stil, terwijl de afdelingen en het NPO-bestuur wel degelijk bezig moeten zijn met hoe verder te moeten straks. Ik noem maar wat zaken waar men over na moet denken:

Oude duiven op donderdag inmanden en op vrijdag spelen? Trainingsvluchten doordeweeks? Gepaste inkorfmaatregelen? Er moet een overtuigend plan komen dat de duivensport op gang trekt richting het najaar. Als Frankrijk dicht blijft, is het dan bijvoorbeeld mogelijk om uit te wijken richting Duitsland?

Wat je niet moet doen is net als Brabant 2000 een brief van de KBDB plaatsen dat er Nederlanders massaal aan het opleren zijn in België. De grens oversteken leek mij tijdens de oorlog makkelijker dan nu. Alle binnenwegen zijn afgesloten met betonblokken, je komt er nog niet overheen al zou je het willen. Dus waar die brief op gebaseerd is?

In ‘97 en ‘98 won ik de 1e NPO/ZNB Bourges 520 km en in ‘99 de 5e NPO/ZNB Bourges met de jongen. De vlucht was in het laatste weekend van september, de bladeren vielen van de bomen. Gewoon met verduisterde jongen, niet bijgelicht en zonder cortisone of wat dan ook. Ik werd alle jaren gecontroleerd op doping, de bewijzen heb ik nog liggen. Kortom, eind september 500 km spelen is simpel haalbaar voor hen die dat willen.

Waar een wil is, is een weg, alleen leven we in een sport vol eigenbelangen. Sommige liefhebbers die enkel met oude duiven spelen schreeuwen nu al moord en brand om na eind augustus met de jongen niet verder te trekken dan 350 km.

Bezorging tijdens lockdown

Voor de Belgische liefhebbers die aan onze producten willen geraken: Erwin van der Linden bezorgt alle Embregts-Theunis producten aan huis in de provincies Antwerpen, Henegouwen, Oost- en West-Vlaanderen. Normale hoeveelheden, je hoeft geen pallet af te nemen of wat dan ook. Meer informatie of een bestelling plaatsen? Stuur een e-mail naar info@vanderlindenbirdfood.nl.