Lichte-Super-Rossi-NL17-3715057

Winnen went nooit

Ik heb het geluk gehad in al die jaren over enkele uitzonderlijke duiven te beschikken. Duiven die aankwamen als raketten en de plank nooit mis sloegen. Super Rossi wist 10x te zegevieren en ik heb hem nooit op het hok zien vallen.

Ook Olympic Millennium wist meerdere malen te winnen, altijd recht op de valplank en uit de goede lijn ongeacht de windrichting. Lichte Super Rossi is ook zo’n duif die geen secondes verspeelde, uit de juiste lijn kwam en naar binnen stormde om voor de 1e te gaan. Van zulke duiven geniet je als duivenmelker.

Lichte Super Rossi was bij de Allerbeste 8e Asduif allround, zag ik. Zijn allereerste jong wist afgelopen jaar 3x te zegevieren, dus ik hoop in de kweek nog veel plezier aan hem te beleven. Een broer van deze jonge klepper staat nu op PIPA voor degene die bij de pinken zijn.

Zo zei Berry van de Brand me op de verkoop van Willem afgelopen winter dat hij enkele jaren terug op de winterveiling van Willem een zoon van Hurricane kocht voor 1.400 euro. Nu enkele jaren later bracht een zoon van Hurricane 70.000 euro op, dus die Berry was jaren ervoor al bij de pinken.