Dat zit er weer op

De kerstdagen zijn weer achter de rug, vaak twee dagen binnen hangen en jezelf volproppen.

Gisteren ging ik naar een ouderwetse zaalverkoop. De verkoop van de zomerjongen van Willem de Bruijn was een groot succes. Zelf was ik daar om een duif voor een wederzijdse vriend in Engeland te beoordelen en kopen. Voor mezelf eventueel een duivin. Mijn oog viel op koop 17, maar toen die door de € 3.000 ging, haakte ik af.

Voor de duif voor mijn wederzijdse vriend had ik de keuze uit vier kinderen van Murphy´s Law. Eén viel af omdat het een doffer was en hij een duivin wilde. De mooiste van de drie gezusters kwam als laatst. De twee daarvoor hadden niet mijn voorkeur, maar de derde was in mijn ogen een plaatje. Schijnbaar vond ik dat niet alleen en werd het alsnog één van de duurste duiven van de veiling.

De aangeboden kwaliteit was enorm, wat ook wel te zien was aan het hoge gemiddelde. Ik hoop van harte dat ze voor topnakomelingen gaat zorgen in Engeland.

Hurricane is inmiddels op leeftijd, maar aan Murphy´s Law heeft Willem een goede opvolger. Ik bezit zelf twee kinderen uit Murphy´s Law x Olympic Millennium en Willem één, maar vooral de twee duivinnen van Willem en mij zijn van een andere categorie.

Vandaar dat ik haar gekoppeld heb aan Lichte Super Rossi, die volgens mij de nieuwe ster op mijn kweekhok gaat worden. Bij Willem staat ze dan weer tegen Uranus en dat is volgens mij één van de nieuwe topkwekers bij Willem, onder andere al vader van Secreteriaat ofwel 1e Asduif WHZB dit jaar.

Verder veel bekenden gezien. Het is niet uit arrogantie, maar ik ben gewoon heel slecht in het onthouden van gezichten. Gelukkig spraken sommigen mij aan en dan herinner ik ze weer.