Goede hokken in België

Ik krijg wel eens de vraag waar men in België versterking kan zoeken. Zelf oriënteer ik me vaak alleen in en rond Antwerpen. Om er een paar te noemen: Maegh-AS en Dirk van Dyck voor halve fond duiven. Geerinckx en Guy van der Auwera voor dagfond duiven en Rik Hermans voor jonge duiven. Zij vallen mij op aan de hand van hun kopprijzen op hun speldisciplines dit jaar.

Uiteraard zijn er nog een hoop andere bekende en minder bekende hokken waar je kan slagen. Ik moet bekennen dat ik dit jaar niet specifiek op zoek ben naar versterking in België, vandaar dat ik er niet zo diep ingedoken ben.

Jelle Roziers

Afgelopen jaar heb ik een doffer bij Jelle Roziers gehaald uit de 2e nationaal Asduif KBDB Seven Junior x de 1e nationaal Asduif KBDB New Queen L. Daar zit een goede jonge duivin uit. Ik heb van Jelle ook een duivin in bruikleen gekoppeld aan Super Rossi, daar zit ook een goede kweekduivin uit.

Gebr. Scheele

Vorig jaar heb ik er enkele bij Gebr. Scheele gehaald. Eén uit Sonny x Cher, het beste koppel dat zij momenteel hebben zitten. Eén uit Argenton (1e NPO Argenton en 5x teletekst) en één uit Fast Boy (1e NPO Argenton en 3e nationaal tegen 23.000 duiven). Hier ben ik goed mee geslaagd, evenals de twee die ik eerder in 2016 haalde.

Herman Bevers

Bij Herman Bevers heb ik dit jaar enkele duiven gehaald uit zijn Vale Staf (zoon van Blauwe Staf, die 1e nationaal Asduif KBDB en 4e Olympiade was), gekoppeld aan een rechtstreekse Stickers-Donckers, die weer 1e Asduif Union Antwerpen werd.

Die Vale Staf stond gekoppeld aan een zus van Raket, die 20x de 1e won en 9e nationaal Asduif KBDB werd bij Herman Bevers. Uit die zus van Raket had ik al enkele kwekers nadat ze in samenkweek stond met Super Rossi. Maarten Huijsmans had ook een dochter uit zo’n samenkweek exemplaar, zijn Claire. Ook zij weet wat winnen is, evenals haar kinderen.

Er werd ook samenkweek gedaan met mijn Olympiade en de 13 van Herman Bevers, die was 4e Olympiade duif 2017. Eén heb ik daar nog van over en dat is een machtig exemplaar. Mijn Olympiade heeft nog op Murphy’s Law van Willem de Bruijn gestaan (ook 4e Olympiade volgens mij). Daarvan zitten twee juweeltjes waar ik veel vertrouwen in heb.

Het neusje van de zalm

Zoals je ziet, ben ik alleen geïnteresseerd in de allerbeste die ik vervolgens tegen mijn eigen topkwekers zet. Vandaar dat Winner Witbuik met de 1e tegen ruim 12.500 duiven naar de kweek gaat, evenals Imperial Rocket en Lichte Super Rossi met meerdere teletekstvermeldingen en 1e prijzen.

Ik twijfel om nog een zus van Olympic Millennium met al teletekst naar de kweek te doen, evenals de superduivin van Jan die dit jaar 3e provinciaal Asduif dagfond werd en eerder een 1e in het district won met ook teletekst.