Selectie

Selecteren blijft moeilijk, vooral in een wisselvallig jaar. Voor de jonge duiven heb ik een selectienorm. De meeste zijn tien keer voor prijs meegegaan, dus 5x per tiental met minimaal 1x per honderdtal is de norm om te overleven.

Ik zou zeggen projecteer deze prestatienorm ook eens op je eigen jonge duiven en je zal zien dat er weinig over schieten. Na de rui bekijk ik die overlevenden nogmaals om te zien of ze alsnog mogen vertrekken.

Ik houd zoals het er nu uitziet 24 koppels vliegduiven door voor volgend jaar. Dit is ruim voldoende om vitesse, midfond en dagfond mee te spelen.

Bij Jan in Friesland zal het selecteren ook niet eenvoudig worden als je provinciaal de 2e, 3e, 4e, 5e, 8e, 9e, 10e en 14e Asduif op je jonge duivenhok hebt.

Jan is ook 1e aan- en 2e onaangewezen hok midfond jong, 1e generaal hok lang oud en jong aangewezen en 2e generaal hok lang oud en jong onaangewezen in Afdeling Friesland ’96.

Ook in de breedte deden de duiven het daar dus super. Zoals ik al zei: met allround duiven kan je een heel seizoen plezier hebben in plaats van enkele vluchten. Ik zal deze duiven een dezer dagen voorstellen.