Sectie Jonge Duiven

Ik heb heel wat berichten van gerenommeerde hokken ontvangen die het met mij eens zijn wat betreft het jonge duivenspel. Niet één andere sectie is tegengewerkt, alleen de sectie jonge duiven wordt bestookt door onkundige mensen die alles af willen breken. En laat nu bijna allemaal bestuursleden en vliegcommissieleden zijn die achter hun kopman staan.

Ook is iedereen verbaasd over het stilzwijgen van Maurice die in geen velden of wegen te bekennen is, terwijl juist hij nu met de vuist op tafel zou moeten slaan. Nu en niet komend najaar. Nu wordt er gevlogen en wil men de 400 km vluchten inkorten.

Op de website van Kees Bosua las ik hoe Kees zijn gedachten hierover laat gaan. Dat AS zich stil houdt terwijl ze het vliegprogramma zo goed als naar zijn voorstel/gedachten hebben opgesteld, begrijpen ook veel mensen niet. Maar goed, hij zal daar wel zijn redenen voor hebben.

Nog een onderschepte mail die ik niemand wil onthouden, zodat iedereen weet waar wij mee te maken hebben hier in Brabant:

Zoals iedereen in op de hoogte heeft kunnen lezen heeft het NPO bepaald dat komend weekend een midfond vlucht jonge duiven van 300 km kortste afstand gevlogen dient te worden.

Het bestuur van Brabant 2000 heeft er bewust voor gekozen hiervan af te wijken en heeft de vlucht Pont St Maxence (262 km kortste afstand) op het programma staan voor komend weekend.

Het kan niet zo zijn dat afdelingen zich niet aan de afspraken houden en zelf maar bepalen wat ze doen. Als het NPO dit toestaat dan is het eind echt zoek en kunnen ze beter stoppen.