NPO, neem een voorbeeld aan de KBDB

In België gaan de vluchten gewoon door, net als in lokaal de Nishoek in Zeeland, waar men zaterdagavond voor Quiévrain en Noyon in kan manden.

Twee vluchten van het jonge duivenprogramma zijn we al kwijt door wellicht overhaaste beslissingen. Of zouden ze het vliegprogramma een week verlengen? In september is het immers beter weer dan nu. Natuurlijk zien de vooruitzichten er somber uit, maar er is niets zo veranderlijk als het weer.

Persoonlijk wil ik mijn jonge duiven ervaring op laten doen en testen, maar dan moeten ze daar wel een programma voor aanbieden.

Voor de persoon die zich geroepen voelt een column in Het Spoor te schrijven om in augustus te beginnen, heb ik geen goed woord over. Liefhebbers met een staat van dienst wil ik nog wel eens serieus nemen, maar als iedereen maar wat gaat roepen, dan is het einde zoek.

Laat iedereen zijn spel spelen en bemoei je niet met andermans spel. Het is aan het NPO bestuur om dezelfde weg door te zetten wat het vliegprogramma betreft. Ook zouden zij er beter aan doen om een alternatief vervroegd nalijn programma in te laten treden met acht vluchten van maximaal 140 km (zodat ze zeker geen duiven verspelen) voor degene die het ieder jaar maar weer presteren om hun duiven niet op tijd klaar te hebben wat enten of opleren betreft. Vaak draait het om dezelfde personen.