De hitte is weer weg

Vanochtend heb ik de jonge duiven gelost in Sint-Job-in-‘t-Goor (30 km) met vijf oude duiven die thuisbleven dit weekend. De oude duiven kwamen 7 minuten eerder thuis dan de jonge. Vandaar dat ik het geen goede zaak vind om oude en jonge duiven samen te lossen.

De oude duiven trekken de gehele klad uiteen met een slecht verloop van de jonge als gevolg. We zagen dat vorige week en gaan dit komend weekend weer zien. Schijnbaar hebben de mensen die de vliegprogramma’s samenstellen daar geen besef van en denken zij dat de oude duiven de jonge meetrekken. Nou, vergeet het maar.

Het is beter dat de oude duiven een kwartier eerder losgelaten worden, anders worden er ook aankomend weekend weer veel jonge duiven verspeeld, denk ik. We gaan het zien. Ik hoop dat ik geen gelijk heb, maar ik vrees van wel.