pipa-ranking-2017-embregts-theunis

Het weer wil niet

De jonge duiven worden hier gewoon tussen de buien weggebracht. Niet te ver, als ze maar zijn weggeweest. Ze hebben nog geen medicatie gehad (op de medicatie tegen adeno na). Verder om de dag Naturaline met look.

Eigenlijk moet ik volgende week op controle. Ze blinken in hun vel, dus dat zal wel meevallen, verwacht ik. Verder krijgen ze dagelijks volop Championsmix en NPO-mix en worden ze ’s avonds afgevoerd zoveel ze lusten.

De kwaliteit oogt hoog, maar dat moeten we afwachten. Dat er streng geselecteerd zal worden op basis van prestaties, staat vast. Ik heb de laatste jaren wel gezien dat je toch altijd op dezelfde duiven uit dezelfde lijnen staat te wachten, vandaar dat er in het kweekhok al stevig gesnoeid is. Volgend jaar gewoon 24 kweekkoppels, 24 vliegkoppels en twaalf overnachtkoppels voor enkele ZLU vluchten, geen pluim meer.

Ik hou geen duif meer aan die als jong niet minstens tweemaal 1 op 100 speelde en viermaal 1 op 10. Van de twaalf vluchten die ze meekunnen dus in principe de helft van hun prijzen per tiental waarvan tweemaal per honderdtal of anders vertrekken. Of ze moeten top 10 op de vier NPO vluchten spelen, dat worden hier nadien ook vaak uitzonderlijke duiven.

Komend weekend

Aanstaande zaterdag Montluçon en Morlincourt, beide lijken regenachtige waaivluchten te worden. De duiven hebben het dit jaar taaier met de wisselvalligheid van het weer dan vorig jaar met iedere week kopwind en warme temperaturen, oftewel het echte duivenweer.

Ook dit jaar heb ik al meerdere keren de 1e en teletekst gewonnen, maar Asduiven lijken er niet in te zitten en dat is toch wel te wijten aan de wisselvalligheid van het weer, denk ik.