Olympic-Millennium-NL17-3714984

Windvoordeel

Het zal morgen weer een oostelijke wind worden, iets wat we de laatste jaren steeds vaker zien in het voorjaar. De westelijk gelegen hokken zijn wel degelijk in het voordeel bij deze wind en daar valt met deze korte afstanden dan ook vaak niet tegen te spelen.

Ik lig in de afdeling gezien midden in bed. Nooit heel slecht, maar ook nooit in het voordeel. Alleen bij een noorden- of zuidenwind, maar dan is het voordeel eigenlijk voor iedereen hetzelfde.

Om een voorbeeld te noemen: ik heb hier dezelfde afstand als in Baarle-Nassau, alleen moet ik ruim een half uur in de auto zitten om in Baarle-Nassau te geraken. Bij een westenwind valt daar dus normaliter niet tegen te spelen. Bij een noordenwind hebben we dezelfde voordelen.

We spelen ook tegen Putte en Hoogerheide, zij liggen dan weer 28 km en 20 km korter dan mij. Op vluchten onder de 300 km kan dat een wereld van verschil zijn, dan heb je echt superduiven nodig die hiermee om kunnen gaan, zoals Olympic Millennium vorig jaar.

Hoe de wind ook stond, Olympic Millennium vond altijd de juiste lijn en was altijd vroeg. Super Rossi kon dit ook, maar daar heb je geen vol hok van rondlopen.