Bingo-NL17-3715060

De eerste race is een feit

Starten met 1, 3, 5, 9, 13, 14, 15, 16, 20, 21, 24 tegen 1.295 duiven is altijd mooi. De uitslag was nog mooier geweest als er niet een klad kraaien tussen een groep aankomende duiven vloog. We zaten met vier man te kijken, maar zoiets had niemand eerder gezien.

Al met al kwamen de duiven vlot door en is alles weer thuis. Overal in Nederland vlotte concoursen, alleen Friesland had het bij het verkeerde eind door vroegtijdig af te gelasten met als gevolg dat alle leden een vlucht en punten mis zijn gelopen.

Ik heb het vaker aangehaald: al houdt hij sneeuw of komt er een orkaan langs, een concours moet altijd doorgang vinden. Kan men ter plaatse niet lossen, dan kan men alsnog gewoon terugkeren. Een vlucht op voorhand afgelasten omdat enkele oproerkraaiers op Facebook onzin uitkramen, gaat te ver.

Of heeft het bestuur van Afdeling Friesland ’96 zelf een verkeerde weersite bezocht? Hoe dan ook is het zuur voor de leden om te zien dat Afdeling 10 gewoon deelneemt, terwijl sommige hokken daar nog verder moeten.

Bingo

Bingo is er weer mee weg, dat was een topper als jong maar ook hij raakte vorig jaar na enkele vluchten gewond en moest even stoppen. Het is mooi dat hij het nu weer oppakt.

Bingo is een zoon van Space Girl en dat is weer een halfzus van Super Rossi. Beide dus uit Miss Goldnugget. Mijn tweede duif is een volle zus van Olympic Millennium, die als jong al een keer teletekst vloog. Mijn derde was Lichte Rossi, een zoon van Super Rossi.