Space-Boy-NL12-3220102

Quiévrain 6-4-2019

De duiven zaten in Quiévrain op 145 km afstand. Normaliter doe ik niet mee aan opleervluchten, maar met de tweede prijsvlucht zitten we al bijna in Frankrijk, dus je moet wel. Het werd een late lossing. Ik dacht zelf dat ze niet meer gelost zouden worden, omdat de lucht zo nevelig was. Om 13:15 dus alsnog los.

Goede vriend Peter van Oerle kwam hier letten en om 15:02:51 kwam de eerste duif binnen, gevolgd door vijf duiven op 15:03 en zes op 15:04. Ze kwamen vlot door en snoeihard aangevlogen. Na een kwartier waren 45 van de 60 duiven terug, al met al dus een vlot concours. Bij Jan in Friesland kwamen ze ook goed.

Mijn eerste ploeg bestond uit tweejarige duiven, alleen mijn 7e was een jaarling. Doffers en duivinnen vielen om beurten. Ze kwamen mooi en hard aangevlogen en wilden goed omlaag. Dit is het teken dat ze goed zijn, al verduister ik nog tot half mei en staan ze sinds maandag op weduwschap.

Een zoon van Space Boy was mijn eerste. Deze duif was een topper als jong, maar raakte vorig jaar bij de derde vlucht gewond. Gelukkig lijkt hij dus goed te zijn hersteld. Mijn tweede was een dochter van Fast Rocket, die al de 2e Gouden Crack FZN op haar conto heeft. Mijn derde was een superduivin van Peter van Oerle met al driemaal top 15 NPO.

Vorderingen in de duivensport

Helaas is alles in Brabant 2000 om zeep geholpen, zelfs Rayon De Blauwe Doffer is opgeheven. Dit wil zeggen dat wij de punten van alle Nationale en Olympiades uit Brabant 2000 moeten halen, terwijl anderen ze uit hun Rayons kunnen halen. Althans, zo ging dat voorgaande jaren. Ik hoop dat hier verandering in komt, anders zullen we nooit bij Nationale of Olympiades terechtkomen, hoe hard we ook spelen.

Als we het dan toch over een uniforme duivensport hebben met gelijke kansen voor iedereen… We hebben niet eens een officieel vliegprogramma. Ze gaan vanaf nu iedere week vluchten uit de hoge hoed toveren. Hmm, GPS 2021… Laat me niet lachen!