Big-Time-Rocket-NL16-3632811

Adeno deel 2

Ook hier bij de vroege jonge duiven een lichte adeno uitbraak. Tot nu toe slechte mest en enkele overgevende duiven, na de pokkenenting van afgelopen weekend. Ik houd het dus scherp in de gaten.

Op dit moment een licht product in het water en alleen NPO-mix met daaroverheen Roni van Comed. Verder blijven ze een paar dagen binnen. Mocht het erger worden, dan ga ik een zwaarder medicijn gebruiken.

Voorheen keek ik het gewoon enkele dagen aan met alleen NPO-mix, maar na vorig jaar speel ik iets korter op de bal. Hier zit inmiddels een stevige ploeg jonge duiven, dus als het mis gaat, gaat het ook goed mis. Maar goed, om nu gelijk met zware medicijnen aan de slag te gaan, gaat me ook iets te ver.

Gek genoeg hebben ze bij Jan in Friesland zo goed als nooit adeno problemen, terwijl daar dagelijks op de duiven gejaagd wordt. Jan speelt met dezelfde duiven als hier, hetzelfde voer, dezelfde verzorging etc.

Misschien komt het doordat wij hier wat korter op elkaar zitten wat duivenhokken betreft. Hier staan in een straal van 20 kilometer aardig wat hokken. Bij Jan liggen de hokken wat verder uit elkaar. Jan heeft bijvoorbeeld ook nog nooit last gehad van one eye cold, een probleem dat hier jaarlijks terugkeert.

Training oude duiven

De oude duiven hebben vandaag hun eerste trainingsvlucht van 25 kilometer afgewerkt. Mooi weer, dus waarom ook niet. Ze zitten hier nog gewoon op verse eitjes en zullen halverwege volgende week op weduwschap komen. Mijn buurman heeft ze weggebracht en de duiven waren voor hem thuis.