Super-Rossi-NL11-3024491

Wonderkweker Super Rossi

Duiven uit Super Rossi maken hier al jaren het verschil. Dochter Super Daisy won vorig jaar de 1e NPO Argenton en kleinzoon National Rossi de 1e NPO Gien, twee vluchten waar flink gewerkt moest worden. Het jaar daarvoor werd Athena’s Rossi 1e Provinciale Asduif. Golden Ace werd tweemaal 1e en eenmaal 2e tegen gemiddeld 6.000 duiven. Super Boy werd als 1e NPO winnaar afgevlagd.

Maar goed, je mag pas praten over een topkweker als de nazaten het ook bij anderen waarmaken. Nu is er uit Super Rossi zelden iets weggedaan, maar diegene die er iets van hebben bemachtigd, slaagden daar super mee.

Referenties Super Rossi

Jan Timmermans had twee jaar op rij een 1e Asduif in de Friese Fondclub en diverse teletekstwinnaars, allen nazaten van Super Rossi. Driekwart van Jan’s hok is overigens gebaseerd op Super Rossi.

Jouke Elzinga haalde bij mij een dochter van Super Rossi en kweekte daar het jaar erop zijn Precious uit. Deze Precious werd 6e Nationale Asduif en ik meen 7e Olympiade jonge duif.

Adam Thomas uit Wales haalde eveneens een dochter van Super Rossi en zij is op dit moment zijn beste kweekduif. Hier heeft hij al een groot aantal winnaars in groot verband uit gehaald.

Eddy van der Pijl haalde hier een zoon van Super Rossi en die werd vader van meerdere Olympiade duiven en Nationale Asduiven op drie verschillende hokken in Italië.

Peter van Oerle kreeg een dochter van Super Rossi en die moeder werd van mijn National Rossi. Rik Hermans haalde een volle broer van National Rossi bij Peter en dat is inmiddels één van zijn beste duiven op de nationale vluchten in België.

Maarten Huijsmans haalde twee kleinkinderen van Super Rossi, de 305 en 306. Deze duiven wisten vier keer de 1e te behalen, waarbij NL17-1352305 meerdere malen top 10 Provinciaal speelde. Het eerste jong van diezelfde 305 werd vorig jaar gelijk 3e Nationale Asduif.

Ook Herman Bevers, het sprintkanon van België, haalde een zoon uit Super Rossi waar hij al verschillende 1e prijswinnaars op de snelheid uit heeft gekweekt. Bart Geerinckx was ervan geschrokken toen hij hem bij Herman in zijn handen kreeg, volgens Peter van Oerle. Op dit moment heeft Herman zijn fameuze 13 gekoppeld tegen een dochter van Super Rossi.

Laatste kans!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Super Rossi is oprecht één van de beste kweekduiven van Nederland. Jongen hiervan zijn hier niet meer te koop, tegen welk bod dan ook. De laatste twee staan momenteel op PIPA en gaan zondag onder de hamer.

Super Rossi bevrucht gelukkig nog. Dit jaar alweer negen jongen op het vlieghok met Olympic Millennium en haar moeder. Dat er supers tussen lopen, is op voorhand zeker. Al wat hij nu nog aan nazaten geeft, blijft voor eigen gebruik.