NL17-1352305

De Gouden Duif & PIPA verkoop

De prijsuitreiking van de Gouden Duif zit er weer op. Ik ben maar eventjes geweest. Ik had al rugklachten bij vertrek, maar die werden alsmaar erger, dus ik was snel weer weg. De prijzen rezen de pan uit, al denk ik dat het voor sommige kopers meer een liefdadigheidskwestie was naar de familie Hermans toe.

Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat je anders 40.000 euro voor een jonge duif betaalt die nog niets heeft bewezen. Voor zulke bedragen zijn er best wat bewezen top duiven te koop in Nederland en Belgiƫ.

Verkoop op PIPA

Hier loopt de verkoop van de 10 jonge duiven uit mijn beste duiven inmiddels ook op PIPA. Ik krijg nogal wat vragen over welke mijn favoriet is of welke de beste zijn.

De duiven uit Super Rossi staan garant voor succes. Afgelopen jaar wonnen een dochter en kleinzoon wederom een 1e NPO. Bij Maarten Huijsmans zitten twee kleinkinderen die beide meerdere 1e prijzen hebben gewonnen. EĆ©n daarvan is zelfs moeder van de 3e nationale Asduif.

In ItaliĆ« zaten twee kleinzoons van Super Rossi op de Olympiade in Poznań. Bij Jan Timmermans werd een kleinkind wederom 1e Asduif in de Friese Fondclub, zoals het jaar daarvoor.

De Rocket-lijn won in 2018 zes van de acht teletekstplaatsen en bij Jan Timmermans toevallig ookĀ zes van de acht. Een kleinkind van de Rocket-lijn is Olympic Millennium, olympiade duif in Poznań. Afgelopen jaar won een kleinkind van de Rocket-lijn top 10 in de superieure Pioneer Club in China.

Kortom, het is moeilijk te zeggen welke de beste is. Ze zijn alle tien gelijkwaardig in de hand en niet Ć©Ć©n is in mijn ogen van mindere kwaliteit.

NPO vs. Provinciaal

Onlangs zag ik een filmpje op internet waarbij alleen maar 1e NPO duiven getoond werden. In principe is dat dus niet juist. Alle Provinciaals zijn nu eenmaal geen NPO vluchten. In dat geval zou ik dit jaar 13x top 10 hebben gespeeld en Jan 14x, maar zo werkt het nu eenmaal niet.

Het staat netter op je cv, maar zoiets is niet terecht. Ik heb meer dan 150x top 10 gespeeld en acht NPO vluchten gewonnen, maar als ik alle keren dat ik Provinciaal heb gewonnen daarbij op moet tellen, of alle keren dat ik Provinciaal top 10 heb gespeeld, dan zou dat een mooi iets zijn.

Ik heb al meerdere malen vijf duiven top 10 of zelfs al 1 t/m 10 gespeeld Provinciaal, maar ze merken de NPO vluchten niet voor niets aan. En inderdaad, ze zijn niet anders dan Provinciale vluchten, alleen staat er nu NPO voor.