De Nationale Dagen in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag was ik vroeg uit bed; Olympic Millennium moest op de beurs tentoongesteld worden. Eenmaal daar, heb ik gelijk de marathontopper van Rien van Beers (1e Olympiade duif Marathon) meegenomen.

Ik had met Jan Timmermans een tijdstip afgesproken, dus hebben we daar samen rondgehangen en ’s avonds de prijsuitreiking bijgewoond. Gedurende de dag heb ik interessante gesprekken gevoerd met goede spelers en nog een praatje gemaakt met Gert-Jan Beute over de nieuwe oliepillen.

Gert-Jan vertelde me ook dat hij een jonge duif in handen had gehad bij Maarten Huijsmans, waar hij helemaal weg van was. Het bleek er een te zijn uit een duif van mij. Maarten heeft hier in 2017 tien jongen gehaald, waaronder twee toppers: de 05 en 06, samen goed voor 4x de 1e in Rayon 1 van Brabant 2000. Uit die 05 kwam dus dat jong.

Maar nu komt het: die werd dus ook 3e Nationaal Asduif Jong. Raar, want ik spreek Maarten toch regelmatig via WhatsApp, maar hier had hij me nooit iets over verteld. Ik vroeg het dus nogmaals aan Gert-Jan, maar die wist het zeker.

Jan werd dus 2e Nationaal Asduif met een duif van mij en Maarten 3e Nationaal Asduif met een halve duif van mij. Nadat Jan het aan Maarten gevraagd had, gaf hij dit toe.

Ere wie ere toekomt

Ik kan slecht tegen onrecht, dus heb ik Maarten hier die avond nog even op aangesproken en hem verteld dat hij commercieel en sportief belang in het midden moet houden. Hij zal zich daarin vast nog wel eens tegenkomen, daar ben ik niet bang voor.

Kijk, duiven verkopen is één ding, maar je moet het wel met de intentie doen om iemand vooruit te helpen. Het is dan leuk om nadien van diegene feedback te ontvangen.

Nu heb ik dit vaker meegemaakt met goede vrienden (althans, dat dacht ik dan) die ik gratis aan duiven hielp. Toen ze eenmaal aan de top kwamen, gingen ze cashen en werden de financiën ineens belangrijker dan vriendschappen. Voor mij is het dan voorgoed over. Ik zie meestal het goede in van een mens, maar jammer genoeg niet altijd de bijbedoelingen.

Maar in ieder geval alleen al in 2018 de 2e Nationaal Asduif Jong dus rechtstreeks van mij, de 3e Nationaal Asduif Jong 50% van mij, de 8e Nationaal Asduif Jong ook 50% van mij en de 5e Nationaal Asduif Vitesse rechtstreeks van mij. Het zal wel toeval zijn, denk ik.