Najaarsvluchten

In het noorden zijn ze bezig met de taart- of najaarsvluchten, die erg populair zijn. Er wordt tot minimaal half oktober doorgespeeld. Ik heb daar eens rondvraag gedaan en wat blijkt: er worden procentueel evenveel jongen verspeeld als in het voorjaar, dus vroeger of later beginnen maakt geen verschil.

Tevens heb ik me verdiept in het nieuwe vliegprogramma waar de sectie mee komt voor de jonge duiven. Eerder beginnen en langer op een korte afstand blijven voor de latere instappers onder ons, daar is niets mis mee.

Wat ik wel zou doen, is op de nalijn geen jonge duiven toelaten, maar ook taartvluchten organiseren. Dit om de liefhebbers die de gewoonte hebben om met vroeg verduisterde jongen naar de nalijn te gaan, uit te schakelen.

Hiermee biedt je dus de mogelijkheid taartvluchten te gebruiken om jonge duiven in te laten vliegen. Dat zou ook ideaal zijn voor overnachtliefhebbers, die zo hun jonge duiven voldoende ervaring op kunnen laten doen.