Dat was nummer 3

Drie NPO vluchten winnen in één jaar, dan kun je onmogelijk zeggen dat het slecht gegaan is. Er zijn genoeg liefhebbers die dat in hun hele leven niet lukt.

Het was weer eens ouderwets knallen. Met de wind op kop en zware omstandigheden, voelde ik mijn kansen groeien. Van tevoren had ik nergens op gerekend. De nalijn ging te snel naar mijn zin, dus kon er niet veel wind staan.

Toen ik de eerste duiven in Zeeland zag arriveren, leek het echter wel eens een pittig vluchtje te worden en kreeg ik hoop op een betere afloop. Natuurlijk heb ik mijn best gedaan om de duiven uit hun dal te sleuren en ze er weer enigszins bovenop te krijgen, en dat is kennelijk goed gelukt.

Het verloop van de vlucht

Ik kreeg de melding van Zeeland van de Gebr. Scheele, dus om die voor te blijven moest ik voor 38 pakken. Er moesten nog drie zomerjongen komen van de ochtendvlucht, dus meestal weet je dat wel.

Op 31 komt er één aangeknald, een zomerjong dus. Op 33 komt er weer een met een bloedgang aan, alweer een zomerjong. Toen dit jong nog op de klep zat, viel er uit het niets nog één op het hok, om een halve minuut later op de klep van de zomerjongen binnen te wippen.

Voor de zekerheid ben ik gaan kijken of ze nu allemaal thuis waren en zag ik dat het er een van Gien was. Enkele minuten later arriveerde de tweede met een bloedgang en ook nummer 3 kwam met hoge snelheid aanzetten.

Het frappante was dat er tussen de tweede en derde dik 3 minuten zat en er geen duif tussenviel op de NPO uitslag. Tegen ruim 10.503d maar één duif ertussen, terwijl ik de 1verspeel in de sectie met secondewerk.

Al met al tegen 3.880d NPO werd het 1, 5, 6, 23, 50, 72 en in de sectie tegen 10.503d werd het 2, 8, 10, 46, 95.

Mijn eerste zeven duiven

  • Mijn 1e is een duif van goede vriend Peter van Oerle en een kleindochter van de fameuze 13 van Herman Bevers.
  • Mijn 2e is een kleindochter van Fast Rocket (haar beide ouders wonnen teletekst).
  • Mijn 3e is een duif uit Blauwe zot x duivin Millennium koppel.
  • Mijn 4e is een duif direct uit het Millennium koppel en een volle zus van Avatar (1e NPO) en Maximal Rocket (1e Asduif PIPA Rankings en dit jaar 1e Provinciaal Asduif, 3e Nationaal Asduif én in de running voor Olympiade duif).
  • Mijn 5e is een dochter van Fast Rocket.
  • Mijn 6e is een volle broer van mijn 3e, dus weer uit Blauwe zot x duivin Millennium koppel.
  • Mijn 7e is een duif uit Young Witbuik x dochter Millennium Koppel.

 

Duiven 2, 3, 4, 5, 6 en 7 dus allemaal kleinkinderen van Blue Rocket.