Het seizoen loopt op zijn eind

Voor je het weet, is het seizoen weer voorbij. De oude duiven waren top dit jaar, de jonge duiven minder. Ik maak al jaren dezelfde fout door teveel op nieuwe aanwas te vertrouwen en die tegen mijn beste te zetten, met als doel nog betere te kweken.

Dit jaar is dit te zien aan de resultaten. Ze komen niet op gang en de kwaliteit van de jonge duiven is gewoonweg minder, al zitten er nog zo’n tien die voor verrassingen kunnen zorgen.

Op naar volgend jaar

Op drie na gaan alle duiven eruit waar geen Embregts-Theunis bloed in zit. De duiven van vriend Peter van Oerle mogen blijven natuurlijk. Deze duiven doen het super en de twee uit samenkweek met Herman Bevers ook.

Duivensport is hier hobby en geen professie, dus uittesten hoort erbij. De twee duiven van Scheele bevallen me ook prima, maar in België zal ik niet snel meer shoppen.

Knaluitslag Jan Timmermans

In Friesland zijn ze een dag eerder aan het concoursen vanwege het slechte weer dit weekend. Het is mooi dat ze hier op een positieve manier op anticiperen. J&S Timmermans zette vandaag een knaluitslag neer in Friesland. De duiven zitten daar goed op schema.

Referentie

Nog een mooie referentie van Jan van der Putten, die de 1e wint in het Rayon met een kind van zijn provinciale winnaar Saar en dat is ook een halve Embregts-Theunis uit de Rocket lijn.

Een tip vanaf deze kant

Ik geef de kwekers al enkele dagen Sedochol nu ze aan het inpluimen zijn. Hier volgt direct na de laatste vlucht de eindselectie, een 14-daagse paratyfus kuur en enting + een geeltablet en luisdruppel, daarna om de dag Sedochol of Naturaline tot aan het koppelen.