Witte raven

Ad Schaerlaeckens had het er al over: bij Frans Maris (Itegem, BE) vliegt er één. Het toeval wil dat de vader van mijn witte raaf ook daarvandaan komt.

Bij John van Dongen zit er ook één die momenteel 1e Olympiade Asduif staat. Ik heb die duif enkele weken terug in mijn handen gehad en inderdaad, het is een echte.

Waar ook een vliegend wonder zit, is bij de Comb. van Wanrooij in Geffen. Die gasten beschikken over een super jaarling met op dit moment 3x teletekst op de dagfond. Wie gaat die kloppen voor beste dagfond duif dit jaar, zou je zeggen.

Het verhaal wil dat die vorig jaar alleen de nalijn gedaan heeft, maar wel nog op de laatste Orléans mee geweest is om ervaring op te doen. John kennende gaat hij ook nog mee naar Ruffec, iets wat ik niet zou doen. Iedere duif heeft zijn breekpunt, vooral een jaarling.