Ongelijkheid in de duivensport

Het is jammer dat een hoop liefhebbers na een vlucht met verliezen gelijk gaan mopperen bij het bestuur van Brabant 2000 en willen dat de vluchten ingekort worden.

Het zou beter zijn dat Brabant 2000 op zondag concoursen gaat organiseren vanuit 143 km waar de mopperkonten terecht kunnen die het reguliere programma te zwaar vinden. Dit is ook ideaal voor instappers.

Het is toch geen vervoersbedrijf?

De woorden van ons gesprek met de lossingscoördinator “wij hebben straks geen duiven meer te vervoeren” liggen me nog steeds zwaar op de maag. Over twee weken spelen ze hier Ruffec met ik schat nog geen 400 duiven over heel Brabant 2000. Zoiets ga je toch ook niet aflassen, omdat het zogezegd geld kost?

Oneerlijkheid van de Olympiade vluchten

Ik heb het met Maarten nog even gehad over de oneerlijkheid van de Olympiade vluchten. Zuid-Holland vliegt naast het reguliere jonge duivenprogramma ook prijsvluchten met de oude duiven. Het lijkt me niet eerlijk dat de ene afdeling de 10 beste resultaten uit 30 vluchten kan halen, en de andere afdeling uit 15 vluchten.

Ongelijkheid

Gelijkheid zal er nooit komen als 50 liefhebbers aan de eerste Saint-Vincent meedoen en 25 liefhebbers het ervaren als een rampvlucht door verliezen of slechte resultaten. Vervolgens gaan ze mopperen dat de eerstvolgende overnachtvlucht ingekort moet worden, dan wordt daar ook geen gehoor aan gegeven.

Zoiets is te vergelijken met die liefhebbers die het jonge duiven spelletje leuk vinden en met succes een handtekeningenactie op touw zetten voor een mooi aantrekkelijk programma. Maar wat blijkt: die paar tegenstanders aan de macht hebben zoiets van “we pakken jullie wel terug in het seizoen”. Over kinderachtig gedrag gesproken…

Op voorhand een vliegprogramma maken heeft in Brabant 2000 geen zin. Ze veranderen namelijk 20% van de vluchten nadien. Ik ben blij dat ik niet in de vliegprogramma commissie zit. Ze maken je ronduit belachelijk. Ze zitten ter plekke mee te knikken, maar nadien gooien ze alles om.

En die voormalig topspeler uit Rayon 1 moet ook eens in de spiegel kijken. Hij zorgt er nu mede voor dat het vliegprogramma aangepast moet worden, omdat meneer toevallig een boel verliezen heeft. Over egoïsme en eigen belang gesproken.