Verliezen

Om te beginnen een kleine rechtzetting naar aanleiding van een reactie van een liefhebber uit Limburg:

Ik zei: “het lijkt mij dat de liefhebbers aan de oostkant van de afdeling de helft minder kwaliteit nodig hebben door de overheersende westenwind”, dat wil niet zeggen dat ik het over hele afdelingen heb, maar over rayons binnen een afdeling.

De wind is zeer bepalend

De nationale vluchten worden dit jaar overheerst door de liefhebbers aan de kustkant vanwege de vele oostenwinden. Dat laat maar weer zien hoe bepalend de wind is.

En dan nog die ene die met zijn GPS signalen ligt te schermen, die kan de kast op. Een vriend van mij uit Italië heeft het gehele jaar GPS proeven gedaan en de duiven kiezen wel degelijk de kant van de wind.

Met een westenwind komen onze duiven uit het oosten aanvliegen, terwijl ze met een oostenwind wel degelijk over de westkant binnenkomen. Wel was duidelijk te zien dat ze herkenningspunten aanhouden, zoals snelwegen.

Ook op Compuclub is te volgen waar de vroege prijzen vallen met een westen- of oostenwind. Binnen één afdeling valt tegen de wind niet te spelen. Je kunt de kanshebbers met de wind vaak van tevoren voorspellen.

De lossingen tezamen met andere afdelingen zijn een zege voor de duivensport. Nu vallen er overal vroege duiven, al blijft de wind overheersen natuurlijk. Vroeger in de Zuid Nederlandse Bond was dat niet anders.

De mooie en minder mooie kanten van de sport

Ik vind het jammer en respectloos dat je iemand continu in een blog wegzet met initialen. Het lijkt daarbij alsof het over een crimineel gaat.

Gelukkig zijn er ook vele mooie kanten, zoals alle leuke mails die ik van spontane Championsmix en NPO-mix gebruikers krijg. Alles op onze website plaatsen lukt niet, maar zo nu en dan eens iemand moet kunnen:

Goedemorgen!

Wilde even iets zeggen! Ik ben dit jaar gestart met jullie voer, en jullie schema.

Ik heb mijn duiven nog nooit zo fit gezien!

Het gaat fantastisch, afgelopen zaterdag had ik met 9 doffers de 1e in de Gouwe IJssel tegen 5.249 duiven.

Ik sta 2e in de midfond in een sterke vereniging in krimpen ad IJssel.

Voor mij nooit meer iets anders!

Ik leef in het heden en niet in het verleden

Misschien moet ik me op deze blog bezighouden met hoe geweldig mijn mengelingen zijn, hoe ik de concurrentie wekelijks op een hoop speel of hoe geweldig mensen spelen met duiven die ze hier gehaald hebben.

Wellicht moet ik daarbij 30 jaar terug gaan om te laten zien hoe geweldig mijn prestaties toen al waren met o.a. 1 t/m 7 ZNB Chartres of 1e, 3e, 7e ZNB Bourges. Of het jaar 2002, waarin ik in mijn eentje bijna alle Gouden Cracks jonge duiven had.

Nee, daar pas ik voor. Daarbij wil ik een ander zeker niet het gevoel geven dat zij het met hun manier van verzorgen niet goed doen, of anderen laten geloven wat voor superduiven of producten ik wel niet heb. Bij mij is de ellende van verliezen of Adeno net zo groot als bij iedereen.

Het gaat er mij om dat ik de 1e win. Als ik niet eerst speel, heb ik slecht gespeeld. Ik heb echter wel respect voor diegene die op dat moment de 1e wint. Kampioenschappen of aandacht in allerlei kranten of platforms, daar ben ik inmiddels overheen gegroeid.