Rustig weekendje

Zaterdag alleen Quiévrain voor de jonge duiven (145 km). Ik ga wel de oude duiven mee geven op Châteauroux. Rust roest, zullen we maar zeggen. De Belgen vliegen allemaal op zondag in verband met de nationale feestdag op zaterdag in Frankrijk.

Uitslagen verbloemen

Zo nu en dan lees ik wat andere blogs, waarbij ik me wel eens erger aan liefhebbers die hun middelmatige uitslagen verbergen door te zeggen: 7 van de 10 erin of 5 per tiental.

Vernoem gewoon de gewonnen prijzen en het aantal duiven waartegen gespeeld wordt. Velen zijn bedrijfsblind aan het worden en willen niet zien hoe slecht het gaat met hun hok.

Zelf vermeld ik weinig uitslagen. Iedereen in en buiten Nederland kan uitslagen volgen op Compuclub en de Nationale kampioenschappen zijn te volgen op de site van de Allerbeste van het NPO.

Het Spoor der Kampioenen

Ook was ik grootmeester op de dagfond in het Spoor der Kampioenen, nog zoiets waar ik me niet mee bezighoud. Sommige gaan er speciaal op spelen en houden zoveel mogelijk duiven, waarvan ze denken dat ze het niet kunnen thuis.

Zij kicken erop om met hun kop in het Spoor te komen, mij boeit dat niets. Als ik 43 duiven heb om mee te geven, dan geef ik die mee. Maar geen 40 om voor de punten één duif minder te hoeven pakken.

Ondanks dat haal ik al jaren een karrenvracht bekers op, dus een duif meer of minder pakken moet geen probleem zijn bij een brede selectie.

Oostelijk gelegen hokken

Dit jaar zie je dat veel oostelijk gelegen hokken er totaal niet aan te pas komen, zelfs niet met een noordenwind. Ik heb vaker geroepen dat de kwaliteit op een oostelijk gelegen hok slechts 75% hoeft te zijn van een westelijk gelegen hok, omdat het 85% van de tijd een westenwind is.

Ook in België zie je de Nationale overwinnaars bij de westelijk gelegen hokken en komen de liefhebbers Nationaal te kort in centraal Antwerpen en nog meer oostelijk gelegen.