Zinnige praat

Vervolg Vliegprogramma

11/7/2018

Beste leden, naar veel beraad hebben we de volgende besloten.

We gaan het vliegprogramma volgen vanaf de datum van vandaag. Dat houdt in dat er vooralsnog geen wijzigingen worden aangebracht. Mocht nu het weer dermate roet in eten gooien zullen we opnieuw bekijken hoe we verder gaan.

We hebben afgelopen weekeind met de jonge duiven vanuit Bierges gevlogen uit alle rayons en de stap dan naar Quievrain is voor allemaal even groot.

Succes allemaal.

Het bestuur

Zinnige praat

We vliegen dus Quiévrain en dat is terecht. We zijn nu eenmaal begonnen, dus de reis gaat voort. Anders hoef je ook geen vliegprogramma te maken.

Afgelopen week ben ik gestopt met verduisteren. Je merkt dat goed aan de jongen: er is meer leven in de brouwerij en ze zien er beter uit.

Vanaf deze week kunnen ze ook ’s nachts in het voorste gedeelte van de ren en daar maken ze ook dankbaar gebruik van. Aan de mest te zien, slapen de meeste buiten in het voorste gedeelte.

Bij de oude duiven loopt het op zijn einde. Alle pijlen worden nog op Châteauroux gericht, op Ruffec doe ik niet mee. Waarom Ruffec op het vliegprogramma gekomen is, begrijp ik niet. Vorig jaar deden amper 400 duiven mee over de gehele afdeling Brabant 2000. Daar moet toch geld bij, zou je zeggen.

Vijf loodzware dagfond concoursen is meer dan genoeg, zeker zoals dit jaar met continu 1150 mpm. Dit jaar al evenveel de 1e gewonnen als vorig jaar (en dat was een topjaar) en mijn favoriete spelonderdeel (jonge duiven) moet nog beginnen. Goed op weg dus.