Hoe kom je erop?

Ik vraag mezelf wel eens vaker iets af, maar dit gaat echt nergens meer over.

Op zaterdagmiddag 12.469 duiven een noodgedwongen lossing geven in Pont-Sainte-Maxence (300 km) en ze bijna een regelrechte ramp in sturen. En dan op zaterdagmiddag nog eens met een klein wagentje terug rijden, om op zondag ook in Pont-Sainte-Maxence te lossen.

Ik hoop dat ze het driedubbele aan vrachtgeld gevraagd hebben, anders moet er een massa bij, denk ik.

Ik zag verschillende overnachtspelers gewoon op zaterdag meedoen. Moet er dan voor enkele koppige spelers alsnog op zondag uitgerukt worden naar dezelfde losplaats? Het zal aan mij liggen, maar ik zie dat geen enkele andere afdeling in Nederland doen.

Het boeit mij verder niet, maar kom aan het einde van het seizoen niet aanzetten dat er geld bij moet.

Windvoordeel Brabant 2000

Waar ik mezelf verder over verbaas, is de ligging van Brabant 2000. Die is erg breed, dus met een westenwind (70% in het jaar) ligt de oostelijke helft gunstig. Met een oostenwind (25% in het jaar) ligt de westelijke helft gunstig.

Zelf lig ik redelijk centraal en moet ik een noorden- of zuidenwind hebben (amper 5% in het jaar), maar bij een noorden- of zuidenwind zitten de westelijk en oostelijk gelegen hokken ook gunstig. Het komt er dus op neer dat wanneer je centraal ligt, je de wind eigenlijk nooit in je voordeel hebt.