Harry's-Rocket-NL17-3715039

Ik krijg er iedere dag meer

Toen vorig jaar de jongen van de laatste ronde naar buiten gingen, pakte een sperwer er een recht voor het hok. Hierdoor was ik er enkele kwijt, omdat ze alle kanten opgingen toen ze nog maar amper konden vliegen.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik gisteren een oude duif tussen mijn jongen zag zitten. Ik had Harry’s Rocket 17/039, die de 1e Gouden Crack FZN won afgelopen jaar. Haar zus, de 17/038, mistte ik dus na die aanval van de sperwer.

Nu loopt die 17/038 ineens tussen de jongen, een jaar nadien! Die kan dus nooit ver weg gezeten hebben, anders was ze nooit teruggekeerd nadat ze amper enkele dagen buiten kwam in haar geboortejaar.

Ze zag er perfect en kogelrond uit, dus er is volop van gekweekt op enkele kilometers van mijn hok vandaan. Over de sportiviteit van sommige duivenmelkers gesproken…

Ik had dat enkele jaren terug ook toen er een duif van mij in een centraal hok in het naburige dorp Oudenbosch zat. Ik kreeg een melding van dat hok. Op zich niets mis mee, ware het niet dat ik die duif 7 jaar terug als pieper verloren was.

Tevens liep er gisteren nog een duif van 2017 binnen. Het is een duif van mij waar ik mee gevlogen had. Deze heb ik in het najaar verkocht of hij is weggebleven, maar ook hij zag er perfect uit.