Verzorging van de kweekduiven

Niet alleen de vliegduiven hebben een uitstekende verzorging nodig, ook de kweekduiven. De kwekers krijgen hier ieder jaar een zwaar programma voorgeschoteld. Ze moeten namelijk meerdere rondes jongen grootbrengen.

Vandaar dat ook zij hier volop te eten krijgen met om de dag Allerlei en mineralen. Tevens krijgen ze eenmaal per week een bad.

De eerste paar vluchten

Zaterdag wordt het weer 143 km en zoals het er nu naar uit, staat er een Z wind. Waarschijnlijk dus weer een snel concours, waar ik niets mee heb.

De duiven kunnen zo wel rustig in conditie komen en het spelletje leren voor de mooiere concoursen in mei, juni en juli.

Ik hoor links en rechts dat er nogal wat verliezen waren vorig weekend, vooral jaarlingen. Ze komen onderweg natuurlijk nogal wat tegen en duiven die er nog niet klaar voor zijn, haken onderweg vaak af met spierproblemen. Hier kwam alles thuis, dus zaterdag verschijnen er weer 58 aan de start.

De hokken en plafonds staan hier altijd open en de doffers trainen vanaf 8 uur ’s ochtends. Misschien is dit niet slim voor de snelheidsvluchten, maar aan verwarmen doe ik niet. Ze moeten het er dus maar mee doen.