Ze zijn weer gespeend

De eerste jongen van het nieuwe jaar zitten er weer af, dus 2018 kan beginnen. Ook de vliegduiven zitten gekoppeld, al had dat wat meer voeten in de aarde. In één hok 28 koppels op zijn plaats krijgen is moeilijker dan in de kweekafdelingen van 12 koppels per hok.

Bij de kwekers geen enkel probleem, maar bij de vliegers wilde de tweejarige duiven ineens liever ieder 3 bakken hebben. Na een dag of 4 opgesloten te zitten waren de problemen opgelost.

Nu mogen ze op eitjes komen, een nestje grootbrengen en dan nog eens 10 dagen op eitjes komen. Ook vorig jaar heb ik dat zo gedaan, om ze maar zo lang mogelijk bij elkaar te houden en goed gekoppeld te krijgen.

Vandaag was het tijd voor een bad, dus hadden ze de gelegenheid om zich eens lekker te wassen en te ontspannen.