Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Rustig in duivenland.

Nog steeds krijg ik alle dagen mail over het voeding schema van de Champions/Npo mix. Klik even op het logo van de zak aan de rechterzijde en je kan boven in het kopje het voeding schema vinden. Let wel op dit is een globaal schema bij koud of warm weer zware of lichte inspanning de dosering aanpassen op gevoel.

December is hier altijd de maand dat het rustig is de kwekers zijn dan gekoppeld de eitjes zijn vorig weekend richting Friesland gegaan dus ik verwacht maandag dinsdag dat ze hier opnieuw gaan leggen.

Een kweek duivin heb ik verwijderd zat schijn gepaard maar had als enige niet gelegd dus weg ermee.

De vliegers zijn aardig door de rui op enkele oude staart pennen na, maar de koppel datum daar zal ergens eind januari begin februari zijn gelijk met de derde leg van de kwekers of vierde maar net welke leg er naar Friesland zal gaan.

Zelf ben ik daar niet zo mee bezig ik speen tot eind april jongen af dus straks struikel je er weer over, wat ik wel doe is zo snel mogelijk de op het zicht minderen exemplaren verwijderen.

Nou kan niemand in een duif kijken maar ik heb zelden goeie extreem grote of extreem kleine duiven gehad dus zulke selecteer ik op voorhand eruit.

De prijsuitreikingen zijn ook achter de rug enkel de gouden cracks nog van de FZN en dan de Gouden duif viering nog, en dan zijn we er klaar mee en kan het gas erop naar volgend jaar.

Lees verder...

Medicatie.

 

Medicatie vaak kan men er niet zonder maar beter is van wel. Vrijdag was ik bij Hugo Batenburg in Klaaswaal en hadden we het over het aan zuren van maag en darm stelsel, hij doet het met Wonder Pigeon ik op de goedkopere manier Naturaline met knoflook.

Maar het gaat net als alles om de gulden middenweg, doordat het maagdarm stelsel licht aangezuurd word kunnen er veel bacterien niet goed leven.

Men moet natuurlijk niet gaan overdrijven met teveel aan zuren, we waren het beiden wel eens dat het dan averechts kan gaan werken.

Ik verkies voor de gemakkelijke goedkopere manier maar dat doe ik met alles of het nu bijproducten voeding of medicatie betreft, liefst geef ik er zo weinig mogelijk aan uit.

Beide weten we ook wel dat de kwaliteit van de duif de doorslag geeft alles valt of staat vaak met de zwakte van de duif, dus ook in de kweek niet sleutelen aan slecht opkomende jongen maar opruimen.

Bij pas gespeende jongen moet de selectie lat hoog liggen op gezondheid bouw en slimheid, ik heb dat vaker aangehaald ik speen de jongen vroeg veel te vroeg zullen de meeste denken.

Bij vroeg spenen denk ik aan 21 dagen zonder ouders, de eerste dagen lijkt het of ze het niet halen maar daarna zouden ze de voerbak en al opeten.

Hier geen junioren of luikse mengelingen gewoon de Championsmix en de bak word bijgevuld zodra hij leeg is dus alles moet naar binnen.

De jongen drinken uit drinkgoten en daar ga ik ze niet induwen, diegene die te dom zijn om het zelf te vinden als het hun leeftijd genoten wel lukt die worden verwijderd.

Ook als de andere jongen in de lucht vliegen en er nog zijn die het verstikken om buiten te komen weg ermee, hier geen lijst op het hok om te zien waar ze uitkomen dat boeit me niets.

Maar ik kweek er voldoende en het boeit me niets of ik er mee 100 of 40 moet gaan spelen.

Lees verder...

Voor koppelen loont.

 

Duiven voorbereiden en voor koppelen voor een goede kweek werkt perfect, zowel hier als bij Jan hadden alle 34 koppels tussen de 8e en 9e dag gelegd. de eitjes verhuizen dit weekend richting Friesland en dan kan ik voor mezelf beginnen.

Alle kwekers hebben vrede met elkaar geen vechtpartijen, doordat ik erwten stro op de Lava korrel gegooid heb moet ik wel om de paar dagen de nesten verkleinen, sommige slijpen hun nest tot aan het plafond vol.

De eerste 2 rondes hier en in Friesland pakken we van alle kwekers de eitjes zodat we van elk koppel 4 jongen op 2 plaatsen kunnen testen.

Daarna word de ploeg verkoppelt en pakken we nog elk een koppel eitjes,  de allerbeste gaan op de kweekbox en die worden nog enkele malen verlegt onder de andere. de bedoeling is om ook een mooi elite ploegje te kunnen kweken voor de Npo vluchten.

Van deze handvol kweekkoppels vaak al wat ouder word toch niets verkocht, de eitjes van de oudere dames 2011 tot 2013 worden spaarzaam dus enkel voor eigen gebruik ook op geen enkele veiling site overigens.

Lees verder...

Toppers!!

 

Kijk het streven hier is om de echte witte raven te kweken al is dat geen gemakkelijke opgave Maximal Rocket is er zo een 1e beste jonge duif van Nederland en 5e asduif 6 vluchten beide bij de Pipa Rankings.

Superrossi en zijn halfzus Space Girl zijn er zo ook beide kinderen Miss Goldnugget beide teletext vliegers en beide topkwekers.

Weinig zijn er van deze duiven verkocht 1 naar Wales  en van ieder 1 naar Italie, een kleinzoon Space Girl gaat hoog eindigen bij de nationale asduiven van Italie.

En 2 kleinkinderen Superrossi staan bij de eerste asduiven jong van Italie. Adam Thomas Wales vertelde me nooit een kweker gehad te hebben gelijk aan zijn kind Superrossi die daar louter kopduiven geeft.

Hier in Nederland zijn de nazaten met eerste prijzen en asduiven niet meer te tellen uit Superrossi en Space Girl ( o,a, 8 nazaten bij de eerste 50 aduiven Brabant 2000 over 9 vluchten).

De laatste 2 uit Superrossi en Space Girl zullen in Januari te koop komen op Pipa verder gaat er niets meer van weg, en dat het plaatjes zijn is een ding wat zeker is, Eddy van der Peijl de topper uit Italie was hier vandaag en hij kon het beamen toen hij ze in handen kreeg.

Lees verder...
Subscribe to this RSS feed

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version