Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Motivatie.

 

Motivatie nodig of niet? Ik las op de site van AS over het gezellig maken van de hokken en inderdaad ik doe dat hier, maar na wat ik dit jaar getest en gezien heb twijfel ik over het nut ervan.

Dit jaar hier expres anders gespeeld dan bij Jan hier  enkele uren samen gelaten en bij Jan niet, allebei een top uitslag.

Daar op woensdag enkele uren samen gelaten op donderdag zo de mand in een top uitslag, de week erop niets samen gelaten zo uit het hok een top uitslag.

Dit najaar bij Jelle Roziers (de bezitter van de 1e Nat asduif KBDB zware halve fond jong) wezen kijken, en wat ik daar zag nam hier veel twijfels weg.

Bij Jelle zitten alle duiven op puntjes er is geen bak in het hok te vinden, bij thuiskomst kunnen ze op de grond bij elkaar lopen zonder wegkruip hoekjes of wat dan ook.  Tonen vooraf Jelle begint er niet aan,diegene die het niet gelooft ga er even kijken zou ik zeggen.

Dus het bewijs dat het alleen om de goede duiven draait niets meer of minder. De oude duiven worden hier al jaren niet meer getoond voor de vluchten geen partner of broedschotel, en ik denk dat ik het bij de jongen ook zo ga doen.

De snelheid spelers in Belgie durven weer niet in te manden zonder te tonen, maar die duiven gaan vaak s,avonds de mand in en om 8u de andere morgen los op amper 100km.

Ik denk dat de snelheid eerder te maken heeft met begeleiding vaak rijden of midden in de week spelen dan met kwaliteit, de meeste van die duiven vliegen 2 Quievrains per week al zouden ze blind zijn vinden ze hun hok nog terug.

Afgelopen week nog een stukje op tv gezien met gps proeven met duiven, de meeste hadden de eerste keer van een nieuwe losplaats de grootste moeite om de juiste lijn te vinden.

De 2e maal pakte ze de lijn al beter en de 3e maal perfect, duidelijk was ook te zien dat ze het landschap volgen bepaald punten opzochten die ze al eerder tegen gekomen waren.

Bijvoorbeeld snelwegen zijn de juiste herkenning voor een postduif, ze lieten ze 5 km van een snelweg los en vlogen haaks naar de snelweg om hem vervolgens te volgen ook al boog hij af op sommige plaatsen.

Dus vaak opleren vanaf dezelfde plaats als je elke week vanaf dezelfde losplaats zou spelen werpt zeker zijn vruchten af.

 

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version