Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Prachtig toch.

Gisteren eens de tijd genomen om de duiven te bekijken, ze waren netjes in geruid op een enkeling na.

De kwaliteit is enorm mocht ik er de 6 beste afhalen dan is de kwaliteit nog 10 keer beter dan 2017. 

Vooral de 3 superieure 1e asduiven 1e beste jong in de Pipa rankings, 1e beste jong Brabant 2000( over 9 vluchten en niet over enkele vluchten) en d 1e gouden Crack FZN springen er boven uit.

Maar dan de lichting eronder 2e Gouden Crack Fzn 1e en 2 asduif Rayon 2  de 2e Asduif Brabant 2000 de 3e Npo Orleans en zo lopen er nog wel een paar.

Nee ik ga 2018 met vertrouwen tegen moet, al moet alles wel mee zitten natuurlijk de baas niet in orde de duiven ook niet zo simpel ligt het vaak.

Ik heb het al vaker aangehaald de kampioen is diegene die de minste fouten maakt, en dat doe ik zelf ook nog al te vaak.

Een voorbeeld van een fout dit jaar  de duiven waren het gehele jaar super in orde, in de week van de eerste dagfond vlucht heb ik de duiven volgestopt met pinda,s kaas en schapenvet.

Hij hield die dag warm weer en de duiven kwamen verrot thuis en veel te laat. Toen ik ze in de hand nam rook ik het gelijk de kroppen stonken, ook bij Jan die hetzelfde gedaan had een slechte vlucht met verrotte duiven.

Dus toen heb ik heel het schapenvet kaas verhaal afgezworen en de duiven de gehele week Naturaline gegeven en de week nadien pakte ze het gelukkig weer op.

Vaak is het beter om rustig te blijven wat bijproducten en motivatie betreft. Motivatie op de snelheid vluchten oke maar verder dan 300km geloof ik er niet in, de duiven zijn niet gek en weten vaak wel wat er komen gaat.

 

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version