Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Veranderingen.

Afgelopen week de live beelden nog eens terug gezien van de Npo vergadering, leuk ook dat we de vergadering kunnen volgen en dat een ieder kan zien wat zijn of haar kiesman er vanaf brengt.

Kijk vernieuwing is niet tegen te houden daar heeft onze Npo voorzitter een punt we moeten verder. Ook hopelijk in de nabije toekomst samen met de KBDB.

Ik kom zelf uit een andere periode en ging met mijn 16jaar met hamer en zaag op pad zonder telefoon of computer of wat dan ook.

In de avond uren werd door geleerd om de uitvoerders papieren te behalen om niet altijd met hamer en zaag te blijven lopen. Het is allemaal anders gelopen van de bouw in de tuinbouw.

Maar toch keek ik toen ook vooruit en maakte ik toekomst plannen iets wat men in de duivensport op zich en op het eigen hok ook moet blijven doen. Ook is het goed dat je met jongere mensen om blijft gaan de jeugd heeft de toekomst en houd je jong en scherp.

Wat ik aan wil geven de vernieuwingen die er zijn en aan zitten te komen, is alleen een zegen op langer termijn voor onze sport.

Het leden aantal op krikken met jeugd zie ik niet meer gebeuren, met herintreders misschien nog wel.

Dus moet er eigenlijk 85% van de aandacht van het Npo gaan naar behoud van leden in de categorie 40 tot 75 die willen nog spelen, de oudere garde met alle respect (en ook dat is een grote groep binnen onze hobby ) die gelooft het allemaal wel.

De komende jaren zullen door het onvermijdelijk fuseren van verenigingen en samenspelen heel wat liefhebbers af gaan vallen, en inderdaad de grootste groep boven de leeftijd van 75 jaar.

Toch ontkomen we hier niet aan verenigingen van 5 tot 10 leden gaan een risico vormen (fraude gevoelig). Maar ook met een vrachtwagen door een dorp trekken om 5 manden op te laden is niet meer te betalen.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Het nieuwe seizoen. Dagje Belgie. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version