Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Selecteren.

De selectie is begonnen we moeten dat ook gelijk na de vluchten doen bij de vliegers en de kwekers.

Hoe ligt de lat hier nou simpel dit jaar 35 jonge asduiven bij de eerste 50 in het samenspel,

13 winnen 4 prijzen 1 op 10 van de 11 vluchten

4 winnen 5 prijzen 1 op 10

7 winnen 6 prijzen 1 op 10

9 winnen 7 prijzen 1 op 10

2 winnen 8 prijzen 1 op 10

Die blijven allemaal al heb ik er wel al een 4 tal weggedaan met ook 4 x 1 op 10 en zelfs 1 op 100 maar die stonden me simpel weg niet aan.

Bij de zomerjongen zijn er ook een 8 tal verwijderd niet perfect gebouwd dus weg ermee zulke zijn niet te koop ook al komen ze uit de beste een ander kan daar ook niets mee.

Bij de 14 van Dijk duifjes hebben er 2 de selectie overleeft dus tevreden 1 per tiental is immers overal bruikbaar.

De hokken van de oude duiven zijn schoon en in de Vircon S alle duiven zitten nu aan een 14 daagse Paratyphus kuur en krijgen gelijk daarna de Paratyphus enting en gaan dan in de oude duiven hokken die inmiddels gereinigd zijn.

Ook word er na de kuur traditioneel alle duiven voorzien van een kwart Flagyl bij de kweekduiven is dit de enige tricho behandeling die ze krijgen op een jaar.

Begin november krijgt alles de paramixco enting en een luisdruppel en alles is weer klaar voor 2018.

Om de dag Naturaline in het water en om de dag Sedocjhol op het voer, het voer bestaat uit de basis 4 delen Championsmix 1 deel Npo mix en ze krijgen genoeg tegen de 20gr per duif 1 x daags met koude nachten zelfs nog meer.

Best vetrijk maar de duiven hebben dat nodig ze moeten zijde zacht inpluimen en dat kan alleen met een zo gevarieerd mogelijke mengeling.

Zwaar volgens kenners maar die dachten dat ook bij de jongen duiven dik 50 eerste prijzen( op verschillende vereniging,samenspel,rayon verband) hier en in Friesland dit jaar bij de jongen duiven bewijzen anders.

 

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « Friesland. Harry,s Rocket »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version