Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Alweer voorbij.

 

Gisteren de afsluitende Orleans geen verliezen wat weer maar eens bewijst dat goed ingevlogen duiven niet achter blijven van de laatste vluchten in september.

Hier werd de 1e en de 2e gewonnen in het Rayon maar de 11e en 13e Npo wat te verwachten is met deze wind, en die figuren die vol blijven houden dat de wind niet bepalend is je zag het dus gisteren als er west in de wind zit is er niet te spelen tegen de oostenlijk gelegen hokken.

Dus daarom ben ik voor meerdere Npo vluchten op afstanden boven de 380km gem en dan verdeeld over meerdere weken zodat iedereen de kans heeft om eens goed uit te pakken.

Hier hadden gisteren hele westenlijk gelegen  verenigingen geen prijs en dat is geen goede zaak dus iets voor Brabant 2000 om over na te denken.

Gisteren dus 2 duiven geheel uit lijn om vroeg te vliegen dat ze dan nog 1 en 2 winnen in het rayon verbaasd me.

De 1e was een dochter uit Fast Rocket Kai Er wilde hem aankopen maar ik heb het niet gedaan hij stond gekoppeld tegen DragonStar ze zaten dit jaar nog op het vlieghok en hebben allebei al Teletext gewonnen.

Fast Rocket won o.a. dit jaar nog de 11eNpo van een zware Limoges en DragonStar werd al vroeg uitgeschakeld door zichzelf haast half dood te vliegen de 3e vlucht, gelukkig kon Henk de Weerd haar weer aan elkaar zetten maar voor de vluchten is het voorbij dus naar de kweek.

Mijn 2e (ze waren gelijk) is een topper word dus 1e asduif Brabant 2000 R2 en komt uit een inteelt Harry doffer van Colijn Fox x Last Lady de laatste dochter van topkweker Rocketeer.

Ook was ik opgelucht dat ik Athena,s Rossi weer als 10e over de antenne zag lopen een dochter uit SuperRossi x Sun Colijn Fox ze is 5e Nationaal asduif gewiorden en stond nog als 1e Asduif Brabant 2000 dus ook een topper.

Dit jaar zitten er bij de jongen een 24 tal duivinnen en een 15 tal doffers die bovenmatig presteerde en op vele hokken hun allerbeste zouden zijn dus ik sluit met een goed gevoel 2017 af.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Altijd weer het weer pfff Gemekker. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version