Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

2018

De standen van de Fondclub Zuid Nederland zijn ook binnen 1e Gouden afdelings kampioen dagfond oud/jong 1e Gouden crack jong met Harry,s Rocket (Blue Boy Harry x Lastlady moeder Fast Rocket) 2e Gouden crack jong met Dragon Girl (Fast Rocket 2e, 11e, 11e Npo x DragonStar 9e Npo Chateroux) 9e met Blue Caprine en 10e met Capri Star beide uit kleinzoon Di Caprio x BlueStar die was als jong ook 1e Gouden Crack FZN en 1e asduif Brabant 2000 dus wederom goede komen voort uit goede!!!

Eergisteren voor het eerst naar de vliegcommissie vergadering geweest en ik moet zeggen dat we met zijn allen tot een mooi programma gekomen zijn of het zo blijft?? ik hoop het wel. Maar zoals met elk voorstel zijn er natuurlijk altijd voor en tegenstanders en ook personen die maar wat in het wilde weg onzin uitkramen.

We hebben van het Npo speelruimte gekregen van 30juni tot de 3e week september met enkele vastgestelde sectie vluchten dus daar tussenin kunnen de afdelingen hun vluchten plaatsen, en dat het steeds vaker dezelfde vluchten gaan worden is simpelweg omdat er bijna nergens meer kan of mag gelost worden.

Nu is het aan de leden van de andere afdelingen in Nederland om meer druk te leggen op de bestuur organisatie van hun afdelingen kijk het Npo wil wel maar het zijn vaak de afdeling besturen die de zaak tegen houden het Npo heeft gewoon wat meer steun nodig van de afdelingen om dingen gedaan te krijgen.

Ook moet een vliegcommissie bestaan uit leden van diverse rayons ook moeten er overnacht,jongeduiven en programma spelers in de vliegcommissie zitten en het eigenbelang zoveel als mogelijk niet te laten gelden. Kijk ik als programma speler bemoei me niet met overnacht vluchten voor mij mogen die ze zoveel hebben als ze zelf willen al zal er vervoer technisch wel het een en ander afgestemd moeten worden met andere afdelingen om alles nog betaalbaar te krijgen.

Zo worden ook al die kleinere verenigingen binnen nu en korte tijd een groot probleem de ophaal route duurt vaak te lang en kost teveel geld we moeten steeds meer fuseren en kleinere verenigingen als 10 spelende leden sluiten ook wat fraude gevoeligheid betreft, we hebben dat in Brabant gezien dit jaar en ik hoop dat dit het enige geval was maar ik betwijfel het.

En natuurlijk gaat dat leden kosten maar diegene die door willen gaan passen er wel een mouw aan in het belang van hun geliefde hobby kijk mensen die 85% op stoppen staan gaan we de komende 5 jaar niet behouden voor onze sport, de grootste groep stoppende komt nou eenmaal door ouderdom daar ontkomen we niet aan de sport vergrijst al jaren maar het is noodzaak om te zorgen voor diegene die er nog plezier aan beleven een mooi spel voor te leggen en zoveel mogelijk gelijkwaardigheid te geven.

Eerlijkheid is in de duivensport vaak ver te zoeken en dan denk ik aan ligging wind en massa inkorvers, kijk we kunnen meer losplaatsen uit verschillende richtingen gaan zoeken in de toekomst meer aftrekvluchten zodat je meer ongunstige vluchten kan laten vallen voor de punten ook een inkorf beperking van 100 jongen en 80 ouden bijvoorbeeld dan zijn beide partijen tevreden. Kijk de kampioen plat leggen of uitschakelen valt niet mee vergeet niet dat die mensen over een 200% inzet beschikken en er vaak alles voor doen en laten om top te presteren, maar dat kan natuurlijk iedereen maar het opbrengen is iets anders.

Waardeer dit artikel
(2 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Kwekers. Fast Rocket. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version